18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Zeleninová polévka s masem

Název Množství a jednotka
hovězí maso 250 g
brambory 3 ks
mrkev 2 ks
petržel 1 ks
celer kousek
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h. 45 min.
Mamut :-)



Postup
Hovězí maso nakrájíme na menší kostky a orestujeme na cibuli. Zalijeme vroucí vodou, osolíme a vaříme do poloměkka. Přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, zelí nakrájené na proužky, na kostičky brambory, kmín, rajčatový protlak a dovaříme doměkka. Před dokončením přidáme sterilovaný hrášek, povaříme a dochutíme solí a pepřem.


 


RECEPTY

Domácí sterilovaná mrkev

Postup: Mrkev očistíme, umyjeme a nakrájíme na kostičky. Povaříme v osolené vodě 5... zobrazit recept

RECEPTY

Szegedinský guláš

Postup: Na sádle zpěníme drobně nakrájené cibule, přidáme mletou papriku, promícháme,... zobrazit recept

RECEPTY

Ledovky

Postup: Na vál nasypeme mouku s cukrem a citronovou kůrou ze 1/4 citrónu, promícháme,... zobrazit recept

RECEPTY

Mramorová bábovka

Postup: Změklé máslo utřeme se žloutky a cukrem a dvěma lžičkami vroucí vody. Postupně... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí drůbeží paštika z jater

Postup: Játra umyjeme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Velký test nanuků

Míša tvarohový Mražený tvarohový krém s kakaovou polevou Složení: Tvaroh... zobrazit článek

RESTAURACE

Lašská jizba

Vesnice Sedliště na Frýdecko-místecku zve k návštěvě stylové restaurace Lašská...